Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

29 Ocak 2016 Cuma

Ey Basketboldan Ekmek Kazananlar!

Ey Basketboldan Ekmek Kazananlar!

Basketbolu oynayan, yöneten, yazan herkes ağzınızdan çıkanı duymalısınız. Sadece kendinizi değil koskoca bir sektörü temsil ediyorsunuz. Yaptığınız her fanatiklik ve at gözlüğüyle insanları kandırma çabanız bu akşam yaşanan rezillikleri meydana getiriyor. Oyuncusundan antrenörüne, başkanından yöneticisine, hakeminden polisine, herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli. 
Alt tarafı bir kupa için bir spor dalına bu kadar zarar vermekten çekinmemenizin altında yatan nedenler neler?
Fanatikliği okşayarak satmaya çalıştığınız formalar mı?
Yoksa yerinize gelecek sene başka antrenörlerle konuşulduğunu öğrenince hedef yansıtma çabaları mı? Birbirinize el veremeyecek kadar nefret neden?
Hadi antrenörler birbirine girmiş; peki ya basketbolcular ya siz? Hakemlerle oynaşan 20 yaşında boyu büyük aklı kısa çocuklar. Kaşar ağabeylerinizi mi örnek alıyorsunuz?
Basketbol adamı olarak basketbolu sevdirmek için çalışanlara vereceğiniz destek bu mu? Gelecek sene gideceğiniz ilk panelde bu olayların sorularına nasıl cevap vereceksiniz?
Sevgili babacım İsmet Badem biliyorum üzüntüden ölüyorsun. Basketbolu yayacağım diye yurt çapında 2000 küsur panel yaptın gelecek haftaki 12 Dev Adam Basketbol Okulları panelinde bu “küçük” adamları örnek alarak basketbolcu olmaya çalışanlara ne diyeceksin?
Evet basketbolcu kardeşlerim oynadığınız dev basketbolu yaptığınız hareketlerle küçülttünüz. Her yerde atıp tutan patronlarınız kadar sizler de suçlusunuz… Kuralları bilmeyen, sizleri sakinleştirmeyi başaramayan ağabeyleriniz kadar sizler de suçlusunuz!
Rasim kardeşim, maçta bir süre yan yana oturduk. Sana duygularımı ve düşüncelerimi söyledim. Ama etrafında bir sürü SALAK, seni tebrik edip resmini çekiyordu. Sakın bunlara aldanma. Çok büyük bir yanlış yaptın. Hem kendine (geleceğine), hem takımına ama en çok basketbola büyük zararlar verdin. Sakın o SALAKLARA kanma! Kendini toplarla tüm basketbol camiasından özür dile. Sen çok iyi bir basketbolcusun ama gittikçe hedeften uzaklaşıyorsun.
Manşetlerine maçın sonucunu HAKEMLER belirledi yazan eski meslektaşlarım, ESKİ arkadaşlarım da suçlu! “Kuralları bilmeyen CAHİL basketbol yönetimleri ve oyuncular yüzünden çıkan olaylar” yazamadınız!
Bir takımı heyecanla sevmek, inanmak, desteklemek dünyanın en güzel şeyi ama aynı işi icra eden başka takımdan nefret etmek? Bu nefret tohumları üzerinden rant yapanlar! Bilmem ne takımı Store, Rium, Shop vs. leri dolduranlar! Rüzgar ekip fırtına biçiyorsunuz. Ondan sonra da bizler ne hata yaptık diye düşünmüyorsunuz bile!
Rezaletin altında imzası olan herkesi sorumluluğa davet ediyorum.
Burçin Badem
Basketbolu büyütmek için uğraşırken duvara çarpan kişi
18 Haziran 2009, 00:44

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder