Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

15 Aralık 2016 Perşembe

Daçka, Real Madrid’i Durdurdu...

http://gamaspor.com/yazi/85/dacka-real-madrid-i-durdurdu

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde en son CSKA’yı yenen ardından 4 maçı üst üste kaybeden Darüşşafaka Doğuş, bu akşam İstanbul’da Real Madrid’i 81-68 ile geçmeyi başardı.
Aslında akşam hiç de umut verici başlamadı. İlk çeyrek özellikle savunma ribauntlarını almakta zorlanan Daçka, hem kolay sayı imkânı verdi; hem de maçın temposunu ele geçiremedi.  Salonu kâbus gibi bir maç seyredecekmiş gibi bir umutsuzluk kaplarken 8.dakikadan itibaren toparlanma sinyalleri gelmeye başladı. Savunmada sertlik, ardından hücumda uzun zamandır yapılmayan doğru pozisyon paylaşımı salondaki seyirci desteğini de sağladı. İkinci çeyreğe girmeden son saniye üçlüğünü sokan Dairus Bertans hasarı azaltan, umuda arttıran kişi oldu.














Top Kayıplarından Sayı Çıkardık
İkinci çeyrek başında skora henüz yansıtamadığımız bir denge getirdik. Şutları sokmakta zorlanan İspanyol temsilcisinin hücum ribauntlarını durdurduğumuz anda matematiksel geri dönüş de başladı. İlk yarı sonunda 6 top çalıp toplam 8 top kaybına zorladık. Özellikle o 6 topla hızlı hücumlar yakaladık. Bazen çalınan topların cezasını kesemezsiniz ve çok da bir şeye yaramaz. Bal yapamayan arı gibi sadece bir vızıltı olur gider. Ama Daçka bu sefer bu ekstra edinimlerden faydalandı. Alamadığı savunma ribauntlarını telafi etti. Maçın 18. Dakikasında beraberliği yakaladı 31-31… Son iki dakika sayıya izin vermeyen temsilcimiz vidaları iyice sıktı. Özellikle 3 sayılarda kötü günde olan Real Madrid’de ise kontrol kaybı yaşanmaya başladı. İlk yarı 35-31 lehimize sonuçlandı. Bu 20 dakikada dakika alan 10 oyuncumuz da katkı sağladı.









İkinci Yarıda Wanamaker İşi Bitirdi
Son 4 maçtır ortalarda gözükmeyen Brad Wanamaker, bu akşamki maça gelmişti… Özellikle hücumda kimin ne zaman ne yapacağını bilmeyenden, doğru set seçimi, sabırla topu paylaşma oranı yükseldi. Üç dört pozisyon ders niteliğinde hücum ederken arada yine kötü alışkanlıklara geri dönülse de Real Madrid’in gerçekten kötü oyunu Daçka’nın ekmeğine yağ sürdü. Wanamaker liderliğinde her şey doğru olmaya başladı. Doğru seçilmiş şutların da girmesiyle aradaki fark her geçen dakika arttı. Son çeyrek 52-44 Darüşşafaka Doğuş üstünlüğüyle başladı. Savunma sertliği ve mücadele uzun zamandır göremediğimiz seviyeye ulaştı. Bunun üzerine keyifle oynanan basketbol sayesinde fark 38. Dakikada 20 sayı oldu 76-56… Ardında yokuş aşağı vitesi boşa atan Daçka karşılaşmadan 81-68’lik skorla galip ayrılmayı başardı.
Bu maçtan çıkarılması gereken önemli dersler var. Eğer “Real Madrid’i farklı yendik. Çok iyiyiz biz…” rehavetine girilirse CSKA maçı sonraki kabus geri döner. Bu maçı kazanırken yapılan hataların ne olduğu tespit edilmeli. Çok iyi oynarken herkesin birer tane kendi işçiliğini sıkıştırma huyu başka maçlarda pahalıya mal olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
1.       Hücumda set sepet seçilirken dikkatli davranılması,
2.       Yeteneklerin sergilenmesi ile hücum disiplini çizgisine dikkat edilmesi,
a.       Biraz açalım: Becerikli oyunculara sahip Daçka zaman zaman hücumda kontrolü kaybediyor. Herkesin kendi yeteneklerine güvenmesi ve “Bu maçı ben kurtarırım” moduna geçmesi zarar veriyor. Gerçek savunmacı olmayan oyuncular hücumda bozulunca da savunma da düşüyor.
b.      Hücumda doğru adamları doğru şekilde buluşturan seçimler yapıldığında yüzdeli şutlar attıklarını anlamalılar.
3.       Uzun oyuncuların savunması ve özellikle net savunma ribauntlarının alınması konusunda çözümler bulunmalı,
4.       Geçiş hücumlarında elde fazla tutulan toplar zarar veriyor. Azaltılmalı,
5.       Oğuz Savaş rotasyon bu kadar kısayken acaba biraz dakika alsa iyi olur mu?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder