Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

31 Ocak 2016 Pazar

İZZET TÜRKYILMAZ

İZZET TÜRKYILMAZ
Mayıs ayında 26 yaşını dolduracak olan İzzet Türkyılmaz’a halen tüm basketbol camiası genç oyuncu muamelesi yapıyor. Senelerdir profesyonel seviyede basketbol takımlarında olabilecek en iyi antrenör kadrosundan eğitim alan İzzet’ten ben dahil bir çok basketbol adamı bir sıçrama bekledik. En son bu tarz fizik ve yeteneklere sahip basketbolcu Ömer Büyükaycan’dı. Kendisi basketbolumuza beklentilerin altında geri dönüş sağlarken İzzet’i onunla kıyaslamak bile Ömer abiye hakaret olur gibi duruyor. O zamanki vizyonumuz bugünlere yakın olsaydı belki de NBA’de forma giyecek ilk oyuncumuz Ömer Büyükaycan olacaktı.

Resim: 2012 Adidas Eurocamp

İzzet’in kelime anlamı: Yenilgiye uğramayı ve aşağılanmayı önleyen güçlü ve saygın konum.

Hiç kimsenin ismi tabii ki kaderini çizemez, çizmemeli ama İzzet’in durumu biraz isminin anlamını yansıtmaktan farklı. 1990 yılında Ayvalık’ta Dünya’ya gelen fiziksel olarak sürekli göze batan biri oldu. Bölgesine hakim yetenek taramaları yapan Banvit tabii ki İzzet’i gözden kaçırmadı. İzzet ve onun gibi gençler daha fazla maç yapabilsin diye Genç Banvit (Bandırma Kırmızı) kuruldu. Uzun boyuna rağmen kilo ve özellikle kas almakta zorlanan oyuncu yirmi yaşına geldiğinde 2.16m’ye boyu 88Kg ağırlığıyla zargana balığını andırıyordu. Bu fizik yapısı onun içerideki savaş direncini düşürdüğü için her geçen gün potadan uzaklaştı. Uzaklaşırken ayaklarını hızlandıramadı ve sonuçta bugünlere geldiğimizde ayakları 5 numara kadar yavaş ama ortayı kapatamayan, şut tehdidi olamayan, driblingi ve savunma zekâsı ortalamanın altında bir “yetenek” olarak Banvit’ten Fenerbahçe’ye sonra Fransa’ya sonra Galatasaray’a şimdi de TED Kolej’e geçti. Hiçbir zaman kişilik olarak defosu duyulmayan, sorunsuz yapısı olduğu bilinen İzzet Türkyılmaz, bugünkü Fenerbahçe maçında sahada kısa süre yer alabildi. Çünkü daha fazla yer alabilecek direnci yoktu.
Türk Basketbol tarihinin yine en büyük yeteneklerinden belki de ilk beş sayılsa yer alacak oyunculardan biri Levent Topsakal oyuncunun menajeri/mentörü… Antrenörleri yine bu ülkeye büyük yetenekler kazandıran isimleri şimdi teker teker yazarsam birini bile ıskalarsam üzülürüm. Onun dünya çapında basketbolcu olması için motive olmuş bu isimler ve yetenek, fizik, imkân, fırsat her türlü konuda destek bulan İzzet’in herhangi birinden şikâyetçi olduğunu tahmin etmiyorum. Olmamalı…

Artıları:
  • ·         Yumuşak parmak hassasiyeti,
  • ·         Uzun kulaç,
  • ·         Yüksek sıçrama yeteneği,
  • ·         Topla başarılı ilişki,
  • ·         Ortalama üzerinde saha ve pas görüşü,

Eksileri:
  • ·         Fiziksel dirençsizlik,
  • ·         Savunmada yavaş ayaklar,
  • ·         Savunma rotasyonunda yetersizlik,
  • ·         Hücumda kendi pozisyonunu yaratamama,
  • ·         Vasat hatta altında sayılacak şut tehdidi,
  • ·         Vasatın altı dribling ve adam eksiltme,
  • ·         Pozisyonsuzluk,

o   Boy 2,16 ama zayıf (96kg) olduğu için 5 Değil, 4 Değil, 3 olmalı ama yavaş ve şutu yok, 2 ve 1 hiç değil.

Şu anda İzzet Türkyılmaz’ın biran evvel coach dostu, gizli oyun kurucu, ayakları çabuklaşmış, her zaman her oyuncuyu tutabilecek fiziksel yapıya ve ruha sahip, joker 3,5 (üç buçuk) numara olmalı. Bu akşam Rönesans TED Kolejliler – Fenerbahçe karşılaşmasındaki İzzet Türkyılmaz bu idrakten uzak gözüküyordu.
Bulunduğu takım her an herkesi yenebilecek bir takım olduğunu kanıtladı ama mücadele etmediği gün her takıma da kaybedebilir. Sezon sonunda play-off da küme düşmeye de oynayabilir. İlk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu herkes biliyor. Bu psikolojiye sahip bir takımda yer almak ayrı bir sorumluluk da getirir. Hem takımına hem de kendi kariyerine faydalı olacaksın… Bu başkaları için zor olabilir ama işin İzzet açısında kolay tarafı kendi kariyerine doğru bir ilerleme yaparsa zaten takımı da onun katkısıyla galibiyetler alır. Çünkü İzzet’in eksik yanlarını tamamlaması zaten Hasan Özmeriç’in ihtiyacı olan konular. Onlardan birini bile toparlaması Hasan hoca için değerli olacaktır.

İzzet eğer kendisinden beklenen gelişmeyi göstermezse biranda kendini Ayberk ya da Önder’in arkasında havlu sallarken bulabilir. Bu da senelerdir Banvit, Fenerbahçe, Galatasaray ve TED Kolej ve TBF’nin kendisine verdiği emeklerin mundar olması demektir.
31 Ocak 2016 Akşamı İzzet artık bir karar vermeli ve basketbolu hak ettiği gibi mi oynayacak yoksa Süper Lig’de misafir sanatçı mı olacak?

Burçin Badem

31 Ocak 2016 – 21:23

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder