Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

9 Aralık 2016 Cuma

Siklet farkı

http://gamaspor.com/yazi/83/siklet-farki

Fenerbahçe, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi 11. Haftasında Kızılyıldız’ı misafir etti. Sırp temsilcisine karşı ilk 7 dakika bocaladıktan sonra çok rahat bir oyun sergiledi. Özellikle ilk 3 çeyrekte Ekpe Udoh’un harika performansı ile galibiyete uzanma yolunu bulan Fenerbahçe son çeyrekte maçı kontrolde tutarak karşılaşmayı 87-72 kazanmayı başardı.

İçeride Kuzmic dışında gerçek uzunu olmayan Kızılyıldız, Fenerbahçe pivotlarını içeride savunabilmek için uzundan uzuna yardımı tercih etti. Bunu uygulamakta pek de başarılı olamayınca temsilcimiz Ekpe Udoh, Jan Vesely, Pero Antic ve hatta Ahmet Düverioğlu ile 46 sayı üretti…

Kadrosundan 11 oyuncuya dakika veren Zeljko Obradovic, takımını mümkün olduğunca aktif dinlendirdi. Son zamanlarda performansı düşük Pero Antic’in biraz olaya dâhil olmasına şans yaratan bir karşılaşmaydı. Özellikle gelecek hafta başlayacak zor dönem için iyi bir fırsattı. Pero’nun enerjisine takımın ihtiyacı var.

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi’nde TOFAŞ’a kaybederken Obradovic maçı geri getirmek için aynı oyuncuları kısa rotasyonda döndürmede ısrar ederek bence bir hata yaptı. TOFAŞ çok hazırdı ve o gün kim olursa olsun kazanmak için her şeyi yapacaktı. Fenerbahçe yine kaybedebilirdi ama bunu geniş rotasyonla deneyebilirdi.

Coach Obradovic, Kızılyıldız’a karşı ise geniş rotasyon kullanacağını daha ilk çeyrekte belli etti. Zaman zaman ritim kaybı yaşasa da bence takımın bu tür geniş rotasyona alışması için bu maç güzel bir fırsattı ve bunu çok iyi kullandı.

EKSİKLERİN YERİNİ DOLDURABİLMEK

Yüksek rekabet temposunda her oyuncu kendisini hazır tutmalı. Eksilmelerde ayakta kalabilmek takviye güçlerin başarılı olmasıyla doğru orantılı olacaktır. Çok sert maçların oynandığı ligde her an her takımın kadrosunda çeşitli nedenlerle eksilme yaşanabilir. En basitinden yorgunluk ve formsuzluk da olabilir, yaralanmadan kaynaklı da olabilir. Tıpkı CSKA’da Teodosic ve De Colo’nun sakatlığı gibi… Bu iki değerli oyuncunun yokluğunda Armani Jeans Milano deplasmanında öyle bir basketbol oynadılar ki sanki bu iki değerli oyuncu sanki hiç CSKA forması giymemiş her zaman bu takım oynuyormuş hissi uyandırdı. Hücumda yerleşim ve topsuz hareketi (spacing) o kadar iyi yapıyorlar ki seyretmesi her zaman keyif veriyor. Herkes Milano temsilcisinin bu maça ortak olabileceğini hatta kazanabileceğini düşünürken öyle bir ikinci yarı oynadılar ki ligdeki sıralamanın karışmasına, dengelerin gereksiz değişmesine izin vermediler.

CSKA, Fenerbahçe ve Real Madrid, basketbol kalitesi, sürekliliği, savunma ve hücum senkronizasyonu olarak diğer 13 takımdan ayrı duruyorlar. İşini istikrarla yapan Rus temsilcisi, beyni denebilecek iki değerinin eksik olduğu günü başarıyla aşmayı başardı. Üç maç sonra Fenerbahçe, CSKA’ya konuk olacak, bu maçı büyük bir iştahla bekliyorum. CSKA eksik olsa da olmasa da çok lezzetli bir maç olacağı kesin. Umarım Fenerbahçe tam kadro bu deplasmanda yer alır ve çok iyi oyunla kazanır…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder