Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

23 Aralık 2022 Cuma

DEMARQUIS DANGELO BOST

Turbo De Boost

O, seksenlerin fenomen dizisi Knight Rider (Kara Şimşek)’daki Kitt’in en tehlikeli anlarda kullanılmak üzere hazır olan “Turbo Boost” tuşu gibiydi. Galatasaray NEF’in yüksek temposunu kabul ettirdiği her maçın moderatörü oldu. Liderliği ise çok dengeli olarak takım arkadaşlarıyla paylaştı.

İki guard’la oyunu yöneteceksen ve yüksek tempoda oyununu yaşatmak istiyorsan Galatasaray bütçesine göre alabileceği en iyi kısalardan Dangelo Bost’u alarak iyi bir iş yapıldı. Yanında Trimble ve Canaan gibi iki acar kısası olan Galatasaray’ı zevkle izlememize neden oldu.

Sahada yaklaşık 33 dakika kalırken sezonu 13.48 sayı, 4.70 Ribaunt, 6.62 Asist, 1.71 Top Çalma, 2.02 Top Kaybı ortalamalarıyla kapattı. Özellikle yüksek tempolu bir takımı yönetirken bu süre zarfında sadece 2 top kaybı kabul edilebilir bir sonuç… Savunma ribauntları sonrası takımı koşturması maç hakimiyetini Galatasaray tarafında olmasını sağlayan faktördü.
Ekrem Memnun’un ayrıldığı gün 13 Galibiyet 10 Mağlubiyet sahibi Galatasaray NEF, koç değişimi sonrası patlama yaptı. Normal Sezonu 20 Galibiyet, 10 Mağlubiyet ile 3. Sırada tamamlayan Sarı-Kırmızılılar artık onun liderliğinde her maçı dolduran herkesin salonda ve ekran başında mutlu eden bir takım olmayı başardı. De Boost, galibiyetlerin hepsinde mutlaka imzası oldu. Galatasaray NEF, bu sezon Daçka dışındaki tüm takımları en az bir kere yenme başarısını gösterdi. Böyle bir sonuca çok iyi bir oyun kurucun olmadan ulaşamazsın. Birbirinden leziz mücadelenin gerçekleştiği ama kaybettikleri Darüşşafaka maçlarında bile göz kamaştıran performanslar sergiledi.

İşin sadece hücum tarafında da kalmadı. Savunmayı da rakibinin hep karşısında kalmaya çalışarak, dirençli sürdürdü. Pota altı rotasyonlarında uzunların önüne düşerek savunma ribauntlarına el soktu. Birçoğunu kazandı(rdı).

Pick and roll’da savunması zor bir oyuncu. Gözü kara, uzak mesafeli şutu var ve bunu rakibini okuyarak çok çabuk yapabiliyor. Tek sorunu bu şutlardaki istikrarı… Bunun yanında yavaş ayaklı uzunlara karşı hemen cezayı kesiyor. Potaya atak yapıp kullanıyor ya da yardımı okuyup boş adamı buluyor. 20 Sayı, 9 asist, 5 top çalma, 4 ribaunt, 0 (sıfır) top kaybı gibi istatistik yakaladığı maçları var. İşi en güzel tarafı ise sadece rakamlar değil onu seyrettiren. Basketbol tutkusunu sahadaki her saniye hissettiriyor. Hırsı performans odaklı değil. Gününde olmadığı bir günde bile çabasını ortaya koyuyor.

Sezonun son 5 maçı yani Play-Off’taki Anadolu Efes mücadelesinde harika iş çıkardı. Avrupa’nın en dominant kısa rotasyonuna karşı bu seriyi 16 Sayı, 5 asist, 3.4 Ribaunt ve 17.4 Verimlilik Puanı’yla tamamladı. Sahada her oyuncunun bireysel performansını yukarıya çıkarabilecek detaylarda hep parmağı oldu. Spacingleri ayarladı, doğru yerde doğru yere penetre yaparken takım arkadaşının nerede ne zaman olması gerektiğini iyi yönetti. Bazen topa hiç değmeden bile oyunu yönetti ki bu bir coach için önemli bir fırsattır. Bost’un yönetim tarzını iyi anlayan Melo Trimble, Sadık Kabaca, Blacksheer, N’Dour ve tabii ki Andre Canaan da işini kolaylaştırdı.

Onu seyrederken en keyif aldığım maçlardan biri yarı final serisinin 4.maçıydı. Birbirinden kaliteli oyuncuların en iyi oyunlarını yansıtmaya çalıştığı karşılaşmada, müthiş bir zeka, hırsla yoğurulmuş yetenek oyunu domine etti. Keyifli serinin bir maç daha uzamasını sağladı.

Sonuç olarak ING Basketbol Süper Ligi 2021 – 2022 Sezonu en değerli kısalarından biri olarak oyları toplayan DeMarquis Dangelo Bost ayakta alkışı hak etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder