Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

23 Aralık 2022 Cuma

TÜRK SPORUNDA YENİ BİR MARKA NİRVANA

Ribaund Basketbol Dergisi'nde yayınlanan Söyleşim...

Dünya Pandeminin pençesindeyken yatırımlarına devam eden Kilit Grup, yeni bir konsept yarattı. Nirvana Cosmopolitan Hotel içerisinde Cosmos Sports Center gibi çok kapsamlı bir tesis oluşturdu. Tüm operasyonun başına da Sportif Direktör olarak Burçin Badem’i getirdi. Kendisini yerinde ziyaret ettik ve projeyi anlatmasını istedik.

"Cosmos Sports Center" Nasıl Dünya’ya geldi?

Covid 19’un etkileri iyice hissedilmeye başladığı ve NBA Basketbol Okulları’mıza ara vermek zorunda kaldığım süreçte. Kilit Ailesi’nin Nirvana Cosmopolitan projesi hayata geçmeye başlamıştı. Kilit Grubun “otel içinde spor olsun mu acaba?” sorusunu dile getirdiği bir dönemde kendisiyle uzun süre birçok projede çalıştığımız sevgili Alp Bozdoğan ve Naci Cansun, “Burçin ile görüşmeden bir karar vermeyin.” Demiş. Bunun üzerine Nirvana Hotels CEO’su Sayın Korhan Alşan beni Antalya’ya davet etti. Şu anda içinde bulunduğumuz alanı gezdikten sonra –ki o zaman hurdalık ve kazan dairelerinin yer aldığı kullanılmayan bir araziydi- mimar ve şantiye şefimizle yaklaşık iki buçuk saatlik bir avan proje çalışması yaptık. Nasıl bir tesise ulaşabileceğimizi bulduktan sonra da 1 haftalık projeksiyon çalışmasıyla tekrar masaya oturduk. Ben neler yapılabileceğini hazırladım onlar ise hedeflerini anlattı. Sayın Tolga Kilit, Korhan Alşan ve Tuncay Kilit ile çok da uzun olmayan toplantı sonrasında anlaşmaya varıp 1 hafta içinde Antalya’ya taşınıp inşaata başladık.

Yaklaşık 9 ay içerisinde Cosmos Sports Center, toplantı salonları, lobisi, ofisleri, soyunma odaları, tribünleri ve de sahaları dâhil olmak üzere yaklaşık 7.000 m2’lik ihtişamlı fiziğiyle ortaya çıktı. CSC, aynı anda Basketbol, Voleybol, Tenis gibi profesyonel olarak müsabaka yapılabilecek, 23m eninde 190 m boyunda dizili 5 sahadan oluşuyor. Bu sahalar arasındaki açılıp kapanan ses yalıtımlı panel duvarlar sayesinde mahremiyet sağlanıyor. İstendiğinde ara paneller açılarak masa tenisi, bilardo, snooker, dans, okçuluk gibi diğer dallara da ya da fuar, toplantı gibi organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz. Engelli spor için özel tasarlanmış geçişler sayesinde de salonlarımız tüm engelli branşlarına da hizmet verebiliyor.

Bununla beraber FIFA Standartlarında iki çim Futbol Sahası, sert zeminli 3 açık tenis kortu da bulunuyor. Tüm sahalarımız LED Işıklandırmalarla donatılmış durumda… Bu da spor salonlarımızda ya da açık sahalarımızda gece karanlığında harika görüş kalitesini sağlıyor.

Cosmos Sport Center (CSC) felsefesi nedir? Farklılık yaratacağınızı düşündüğünüz hizmetler nelerdir?

Öncelikle böyle bir yatırımın farkındalığına sahip olup bize derginizde yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bizler, olabilecek en iyi hizmeti, en iyi spor adamlarını; sporu ve hayatı seven kişilerle en iyi tesiste buluşturmayı istiyoruz. Bireylerin ihtiyaçlarını, artı ve eksilerini belirleyip buna göre hizmet verebilmeyi, sağlıklı ve bilinçli spor yapılmasını sağlamayı ve bunun yanında Antalya’da yaşayanların sosyal hayatında “Şehir Kulübü” kavramını hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Ailenin tamamına aynı anda farklı hizmetler verebilen bir yer oluşturduğumuzu düşünüyorum. Evin çocukları istediği dalda okuldan sonra antrenmanını yaparken, ebeveynlerin pilates/yoga veya fitness/kickboks yaptığı, SPA keyfi sonrası deniz manzarasında hep birlikte akşam yemeği yiyebildiği; büyükler dostlarıyla eğlenceli bir akşam yaşarken, çocukların kendi aralarında oynayabildiği bir şehir kulübü inşa etmekti felsefemiz…

HİZMETTE NİTELİK ÖNEMLİ

Kilit Grubu Nirvana Hotels, olarak sadece nicelik değil nitelik konusuna da yoğunlaşıyoruz. Evet, tesis olarak şu anda Misak-ı Milli sınırlarında lüks otel hizmeti segmentinde böyle sportif bir tesise sahip bir tesis daha yok. Ama bizler tesisle yetinmiyoruz. İçini de niteliği üstün hizmetlerle donatıyoruz. Her spor dalında üst düzey organizasyonları yürütmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi tabii ki herkese her alanda büyük zararlar verdi. Ama bizler duruma seyirci kalmadan çözümlerimizi üretmeye çalışıyoruz. Ev sahipliği yapacağımız üst düzey spor federasyon, kulüp ve organizasyon kamplarının yanında kendimiz de Basketbol, Tenis, Voleybol ve Futbol alanlarında spor okulları düzenliyoruz. Bu organizasyonları yapan kurum ve kuruluşlarla çözüm ortaklıkları yapıyoruz. Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Turnuvası’na ev sahipliği yaptık ve buna devam edeceğiz.

 Tenisçi olmak ya da daha iyi tenis oynamak isteyen Antalyalı aileleri doğru eğitmenle bir araya getirip kişiye özel bir plan yapmak istiyoruz. Bunun için “Gökhan Dönmez Tennis Academy” bünyemizde faaliyete başladı. Ülkemiz sınırlarını aşacağına inandığımız gençlere sponsorluk yapıyoruz. Onların gelişimini sağlayacak eğitmen ve kondisyonerle tesislerimizde çalışmalarını sağlıyoruz.  Doğru yerde tenis üst düzey performans tenisçilerine destek vererek Türk sporuna katkılar yapacağız.

 CSC Futbol Takımlarının da Tercih Sebebi

 Kış döneminde Antalya özellikle futbol turizminin başkenti durumuna geliyor. Hava ne kadar yumuşak geçse de zaman zaman yoğun yağmur ve rüzgar futbol takımların açık havada antrenman yapmasına engel oluyor. İşte burada CSC devreye giriyor, aynı anda 5 takıma iklimlendirmesi mükemmel salonlarımızda antrenman fırsatı sağlıyoruz. Mükemmel mutfağımız ve hizmet kalitemizin yanında kesintisiz antrenman fırsatı teknik ekipler için bulunmaz fırsat oldu.

Yurt içi ve yurt dışından süper lig takımları bizde kamp yaptı. Ayrıca TFF Süper lig süresince Antalya ve Alanya Spor deplasmanlarına gelen takımlara da kamplarına da ev sahipliği yaptık.

 Takip ettiğimiz kadarıyla TBF Eğitim Kurulu birçok seminerine CSC ev sahipliği yaptı. Bu konuda görüşlerinizi alabilir miyiz?

Daha bu projenin başında toplantılar yaparken benim ilk hedefim Nirvana Cosmopolitan ve CSC’yi Sporda Eğitimin Merkezi yapmaktı. Tabii ki kendi branşım Basketbol’dan başlamam lazımdı. Bu nedenle ilk olarak bir antrenörün ulaşmak istyecği tüm konforu sağlamak için yola çıktık. Sanırım bunu da başardık. TBF Eğitim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Örs’ten bu konuda görüş alırsanız daha sağlıklı olur kanısındayım.

Avrupa Şampiyonası 2017 Final Topu CSC’de

Ülkemizde gerçekleşen 2017 Avrupa Şampiyonası Finali’nde oynanan maç topu TBF Eğitim Kurulu tarafından Cosmos Sports Center’a hediye edildi.

 “Cosmos Sports Center” markasının farklı bölge ve/veya illerde şubeleri olacak mı? Uzun vadedeki hedeflerinizden bahseder misiniz?


 Kilit Grup, turizm sektöründe lider olmayı başarmış %100 yerli bir yatırım…

Tuncay Kilit, Tolga Kilit, Pelin Kilit, Nurten Kilit neredeyse tüm aile mutlaka sporun en az bir dalıyla sporcu olarak ilgileniyor. Bu ilgi sporun turizmdeki yeri ve öneminin farkında olmalarını kolaylaştırıyor. Uzun vade hedeflerini bugünkü şartlarda söylemek tabii ki çok mümkün değil. Maalesef öngörülmesi zor dönemden geçiyoruz. Beş yıllık, yıllık, altı aylık, aylık programların ve hedeflerin yapılması gereken duruma geleceğimiz günleri bekliyoruz. Tabii ki bu gerçekleşirse Kilit Hospitality Group otellerimizde CSC benzeri ve belki de daha üstünlerini gerçekleştirip yatırımlarına devam edilmesini arzularız. Ama önce Nirvana Cosmopolitan bünyesindeki Cosmos Spor Center’ın başarıdaki sürekliliğini sağlamamız gerekli…

En İyi Spor Oteli Nirvana Cosmopolitan

Türk turizminin Oscar’ı olarak kabul edilen ve “Türkiye’nin En Kapsamlı Turizm Ödülleri” olan QM-Quality Management Awards (Yönetim Kalitesi Ödülleri) Megasaray Westbeach’te gerçekleştirilen olağanüstü bir gece ile sahiplerine kavuştu.

Toplam 10 ana kategoride 74 farklı dalda kişi ve markalar QM Ödülleri’ne kavuştu. Türkiye’nin dört bir yanından turizm endüstrisi profesyonelleri ve paydaşlarının bir araya geldiği QM ödül töreninde Özellikle Basketbol yatırımlarıyla dikkat çeken Nirvana Cosmopolitan Hotel, Cosmos Sports Center ile Türkiye’nin En İyi Yönetilen Spor Oteli ödülüne layık görüldü.

Kilit Grup adına ödülü Nirvana Hotels Sportif Direktörü Burçin Badem aldı. Badem yaptığı konuşmada “Dünya’da eşi benzeri zor bulunur bir tesise imza atmanın yanında bu sistemi başarıyla yönetmemizi sağlayan öncelikle Kilit Ailesi’ne bize güvenerek destek olan CEO’muz Korhan Alşan ve ekibine, Nirvana Cosmopolitan’daki mesai arkadaşlarımıza ve Cosmos Sports Center gibi çok kapsamlı, zor bir tesisi başarıyla yaşatan, bu ödüle layık biçimde yöneten ekibime, son olarak da eşime ve aileme çok teşekkür ederim... Umarım bu ödülü defalarca kazanmayı başarırız.” Dedi.

Kilit Hospitality Grubun sahibi olduğu Nirvana Hotels aynı zamanda Cosmopolitan ile en iyi Etkinlik Yöneten Otel ve En İyi Konsept ödüllerinin de sahibi oldu.


https://cosmossportscenter.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder