Öne Çıkan Yayın

YAŞ OLDU 44 (2016 Versiyon)

Birazdan Okuyacağınız yazı anlamsız bir hayattan vazgeçme değildir... Sadece içimdeki bazı duyguları paylaşma isteğiydi... 44 Yaşıma gi...

17 Mart 2023 Cuma

Biraz Da Gerçekler!

 "Unutmayalım deprem gerçektir. O, 4 milyar yıldır orada ve hep olacak. Canları; bilgili, vicdanlı ve dürüst insanların yaptığı ve dayanıklı yapılar korur! İnsanlarımızı yaşamdan sonraki cennete inandırmaya çalışacağımıza dünyadaki cehennemi yok etmek hepimizin görevi…"

Yakın geçmişte deprem farkındalığının başladığı tarih 'maalesef ' 17 Ağustos 1999’tu. O sabaha kadar herkes devekuşu misali kafasını kuma gömmüş deprem ülkesi olduğumuzu inkar hâlindeydi. Hâlbuki bilim insanlarımız onlarca bilimsel ma- kaleyi devlet yetkililerine sunmuşlardı. Yeri geldiği zaman 'Ecdadımız' diye haykıran vatandaşımız, torunlarına hiçbir sorumluluk duymayan davranışlarıyla onların geleceğini yok saydı...

Yüzbinlerce kaçak yapıyı yapan bizleriz; onları satın alan bizleriz; kaçak yapılaşmaya avantaları uğruna izin ve- ren bizleriz; izne göz yumanlara oy ve- ren bizleriz; geleceğimiz çalındığında ağlayan da bizleriz. Takside turist dolandıran, sahte markalarla tişört satan, savaştan kaçanlara değerinin 10 katı ev kiralayan, stokçuluk yapan bizleriz. Bizler mi? En az %30’uz kemik gibi hem de! Biz gücümüzün yettiği kadar çalıyoruz ve bunu 'ekmek parası' olarak masum ve meşrulaştırmaya çalışıyoruz! Hatta tek çalışmamız bu!

Geri kalan %30’umuz göz yuma- nız, %20’miz vicdanıyla adaletsizliğe karşı çıkanız, %20’miz ise gelene ağam gidene paşam diyen ne kokan ne bulaşanlarız! Kimse kimseyi kandırmasın. Koca ülke, %20’nin sırtında; onlar ise sorumluluk duygusuyla ayağa kalkamadan tay-tay yürümeye çalışıyor.

Şu an da görev yaptığım şirketimizin prensiplerinden biri vatandaşının her ihtiyacına yetişmek ve bunu hiç de göstermeden becermektir. Böyle bir aile içinde olmaktan gurur duyuyorum. İşte tam da bu yüzden sadece bir konudan bahsetmek istiyorum.

Spor, hayata bağlanmak, yaşamak- tan keyif almak için en önemli araçlar- dan ilki. Bu nedenle misafir ettiğimiz depremzedelerimiz için bir program başlattık ve öncelikle çocuklar, sonra da yetişkinler için spor aktivitelerine otellerimizde ve lojmanlarımızda hız verdik. Operasyona spor departmanlarımız başta olmak üzere, mini kulüp, müzik, animasyon, pet hotel, bisiklet ve mutfak dâhil tüm ekiplerimiz destek oluyor.

Aktiviteler başlayana kadar otellerimizde her gün, her saniye bir gerilim vardı. Darmadağın ruhların basit sorunlara tahammül edememesi çok normaldi. Ama operasyonun başlamasından sadece iki gün sonra geri- lim yok seviyesine indi. Çocukların mutluluğu önce ergenlere sonra bü- yüklere sirayet etti. Spor ruhları kurtarmada bir kez daha işe yaradı.

İşte tam da bu yüzden sporun becerilerinin farkında olup birbiriyle senkron olması gereken eğitim ve spor politikamızı baştan aşağı yeniden tasarlamak... Doğruları ve hedefleri bel- li, alt ajandalar olmadan geleceğimize sahip çıkmamız lazım.

Altını tekrar çizmem lazım ki 'spor-sağlık-eğitim-öğrenim' birbirinden ayrılmaz, ülkenin omurgasını oluşturur. Bu dördünü birbirine bağ- lamadan plan yapılmaz, yapılmamalı! Okul öncesinden yüksek öğrenime kadar hepsi birbiriyle senkronize çalışmalıdır. Birinde yapı bozulursa domino etkisiyle her şey yıkılır. Tıpkı 6 Şu- bat 2023 Saat 04.17’deki Kahramanmaraş Depremi’yle 11 ilde yaşanan yıkım gibi…

Bir önceki paragraf neden mi önemli! Eğer 1938’den beri eğitimle sporu dejenere etmeseydik, yüksek öğrenimi istediğimiz tarafa kaydırma- ya çalışmasaydık, ülkeyi ‘bakan’lar değil bilenler yönetseydi bu yıkımlar olmazdı da ondan… Belki o zaman %20 değil %40-50 olabilirdik.

Unutmayalım deprem gerçektir. O, 4 milyar yıldır orada ve hep olacak. Canları; bilgili, vicdanlı ve dürüst in- sanların yaptığı ve dayanıklı yapılar korur! İnsanlarımızı yaşamdan sonraki cennete inandırmaya çalışacağımıza dünyadaki cehennemi yok etmek hepimizin görevi…

 MART 2023 - Ribaund 63





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder